Softisenil, prevara? Negativna mišljenja, Forum, Apoteka, cijena, Gdje kupiti

Softisenil gel je proizvod dizajniran za efikasnu borbu protiv mikoza kože i noktiju. Softisenil je visoko preporučeni antifungalni gel koji pomaže u uklanjanju simptoma gljivica i potiče brzi oporavak.

>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<

Šta je gljivica na noktima?

Gljivice noktiju su najčešća infekcija noktiju  i čini oko 50% svih konsultacija vezanih za bolesti noktiju. Gljivice na noktima prijavljene su kao bolest zavisna od spola i starosti, češća kod muškaraca i povećava se s godinama kod oba spola. Kod starijih osoba incidencija gljivica na noktima može premašiti 40%. Predisponirajući faktori uključuju dijabetes, bolest perifernih arterija i imunosupresiju uzrokovanu HIV-om ili imunosupresivnim lijekovima.

Gljivice na noktima su češće na noktima na nogama. Gljive  koje uzrokuju  gljivice na noktima  mogu biti nekoliko vrsta, uključujući kvasce, dermatofite i plijesni. U gotovo svim slučajevima gljivicu na noktima uzrokuju dermatofiti koji napadaju ne samo nokte, već i kožu  i  kosu, odnosno tkiva koja sadrže keratin.

Gljivicu noktiju karakterizira  pojava bijelih, žutih ili crnih mrlja  na rubu ili dnu nokta, blizu kutikule. Kako bolest napreduje, fleke se šire i pokrivaju cijelu površinu nokta. Infekcija kolonizira nokat, uzrokujući njegovo odvajanje, omekšavanje i deformaciju. Budući da je zarazna bolest, stoga je zarazna i može se proširiti i na ostatak noktiju iste osobe i na druge ljude preko površina kontaminiranih gljivama ili sporama gljivica.

Floraluxa, Nicosadio

Vrste gljivica na noktima

Ovisno o tome koji je dio nokta  zahvaćen onihomikozom,  može se podijeliti na različite tipove. Gljivica nokta može zaraziti samo njegovu površinu, matriks, što utiče na rast nokta, nokatnu ploču ili se može proširiti na nokat (dio prsta ili prsta koji je prekriven noktom). Trenutno je onihomikoza podijeljena u sedam različitih tipova: distalna i lateralna subungualna onihomikoza, površinska bijela ili crna onihomikoza, “Endonix” onihomikoza, proksimalna subungualna onihomikoza, mješovita onihomikoza, totalna distrofična onihomikoza i sekundarna onihomikoza.

Dijagnoza specifične vrste onihomikoze  može biti komplikovana zbog velike varijabilnosti uzročnika. Osim toga, kada se radi o potencijalnom slučaju onihomikoze, važno je isključiti  druge bolesti  koje mogu na sličan način utjecati na kožu i nokte, kao što su  psorijaza  , trauma noktiju ili druge infekcije uzrokovane bakterijama.

>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<

na Softisenu

>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<

Šta uzrokuje gljivice na noktima?

U preko 90% slučajeva uzročnici gljivica noktiju su tri  vrste dermatofitnih gljivica  –  Trichophyton  ,  Epidermophyton  i  Microsporum  . U preostalih 10% uzročnik je kvasac iz roda  Candida spp  . ili druge oportunističke gljivice (plijesan).

Kako se dijagnostikuje gljivica na noktima?

Doktor  će pregledati vaše nokte  . On ili ona također mogu uzeti isječke noktiju ili sastrugati ostatke ispod nokta i poslati uzorak u laboratoriju kako bi identificirali vrstu gljivice koja uzrokuje infekciju.

Druga stanja, kao što je psorijaza, mogu oponašati gljivičnu infekciju noktiju. Mikroorganizmi kao što su kvasac i bakterije također mogu  zaraziti nokte  . Poznavanje uzroka infekcije pomaže u određivanju najboljeg načina liječenja.

>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<

Kako spriječiti gljivice na noktima?

Sljedeće  navike mogu pomoći u sprječavanju gljivica na noktima  i ponovnih infekcija:

 • Redovno perite ruke  i noge . Operite ruke nakon što dodirnete inficirani nokat. Nakon pranja, navlažite nokte.
 • Podrežite nokte ravno  , zagladite ivice turpijom i turpijajte sve zadebljanje. Dezinfikujte svoje škare za nokte nakon svake upotrebe.
 • Nosite čarape koje upijaju znoj  ili mijenjajte čarape tokom dana.
 • Odaberite  cipele od prozračnih materijala  .
 • Bacite stare cipele  ili ih tretirajte dezinficijensima ili antifungalnim prahom.
 • Obuća se mora nositi u bazenima  i svlačionicama.
 • Za svaku klijenticu odaberite salon za nokte koji koristi  sterilizirane alate za manikir.
 • Odustanite od laka za nokte  i umjetnih noktiju.

Šta je Softisenil i čemu služi?

Softisenil je antifungalni gel koji se koristi za liječenje gljivičnih infekcija kože i noktiju. Gel se nanosi direktno na zahvaćeno područje, pomažući u borbi i eliminaciji gljivica, ublažavajući simptome i promovirajući zdravu kožu i nokte.

Namjeravanu upotrebu

Softisenil gel se preporučuje za upotrebu u sljedećim situacijama:

 • Gljivične infekcije kože kao što su atletsko stopalo (tinea corporis), svrab (tinea cruris) i atletsko stopalo (tinea pedis).
 • Gljivice na noktima ili gljivične infekcije noktiju na rukama i nogama.
 • Svrab, crvenilo ili ljuštenje kože uzrokovano gljivicama.
 • Pretjerano znojenje stopala, koje može doprinijeti razvoju gljivičnih infekcija.
 • Prevencija gljivičnih infekcija kod ljudi koji su predisponiraniji, npr. koji se bave sportom, dugo nose zatvorenu obuću ili imaju oslabljen imuni sistem.

>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<

Kako Softisenil djeluje ?

 1. Softisenil gel se efikasno bori protiv gljivičnih infekcija zahvaljujući svojoj specijalizovanoj formuli. Gel sadrži antifungalne sastojke koji se direktno bore protiv gljivica odgovornih za infekcije kože i noktiju.
 2. Nakon nanošenja Softisenil gela na zahvaćeno područje, njegovi sastojci prodiru u površinske slojeve kože i noktiju, dolazeći do izvora infekcije. Tamo gel inhibira rast gljivica i postepeno ih eliminira.
 3. Osim antifungalnih učinaka, Softisenil gel pomaže u ublažavanju simptoma povezanih s gljivičnim infekcijama, kao što su svrab, crvenilo i ljuštenje kože. Takođe pomaže u poboljšanju izgleda zahvaćenih noktiju, pospješujući njihovu regeneraciju i zdravlje.
na Softisenu

>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<

Softisenil sastojci (sastav)

Mycoherb gel sadrži kombinaciju sastojaka dizajniranih za efikasnu borbu protiv gljivica. Ispod su glavni sastojci i njihovi efekti:

 • Ekstrakt cvijeta kamilice (Ekstrakti i luleve të kamomilit): Kamilica se tradicionalno koristi zbog svojih protuupalnih i umirujućih svojstava. Vjeruje se da njegova bioaktivna jedinjenja pomažu u ublažavanju svraba i iritacije povezane s gljivičnim infekcijama.
 • Ekstrakt lista žalfije (Ekstrakti i gjetheve të sherebelës): Žalfija je poznata po svojim antibakterijskim i antifungalnim svojstvima. Njegova sposobnost da inhibira rast gljivica i bori se protiv kožnih infekcija je testirana.
 • Aloe Vera : Aloe Vera gel je nadaleko poznat po svojim lekovitim svojstvima i svojstvima regeneracije kože. Njegovo antibakterijsko i protuupalno djelovanje je proučavano i može pomoći u liječenju gljivičnih infekcija i promicati zdravlje zahvaćene kože.
 • Ekstrakt lista masline (Ekstrakti i gjetheve të ullirit Ulliri European): Listovi masline sadrže jedinjenja kao što je oleuropein, koji ima antifungalna svojstva. Istraživanja pokazuju da ekstrakt lista masline može inhibirati rast patogenih gljivica.

Softisenil način upotrebe, letak, uputstva

Prema uputstvu i uputstvu, u nastavku su navedene kontraindikacije, nuspojave, način upotrebe i čuvanja lijeka.

Kontraindikacije

Iako je Softisenil gel općenito siguran i dobro podnošljiv proizvod, imajte na umu da mogu postojati neke kontraindikacije ili mjere opreza koje treba uzeti u obzir. Moguće kontraindikacije Softisenil gela su navedene u nastavku:

 • Alergije ili preosjetljivost na neki od sastojaka: Ako znate za alergiju ili preosjetljivost na neki od sastojaka sadržanih u Softisenil gelu , preporučuje se izbjegavanje njegove upotrebe i traženje odgovarajućih alternativa.
 • Trudnoća i dojenje: Ako ste trudni ili dojite, preporučljivo je da se posavetujete sa svojim lekarom pre upotrebe Softisenil gela, jer se mogu primeniti posebne preporuke ili ograničenja.
 • Ozbiljna stanja kože ili otvorene rane: Ako imate ozbiljno stanje kože ili otvorene rane na zahvaćenom području, važno je izbjegavati korištenje Softisenil gela dok koža ne zacijeli ili se obratite liječniku radi odgovarajuće procjene.

>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<

Kako koristiti, kako uzimati

Softisenil gel se koristi na sljedeći način:

 • Očistite i osušite zahvaćeno područje: Prije nanošenja Softisenil gela, dobro očistite zahvaćeno područje toplom vodom i blagim sapunom. Zatim potpuno osušite kožu ili nokte.
 • Nanesite tanak sloj gela: Uzmite malu količinu Softisenil gela i nanesite tanak sloj na zahvaćeno područje. Obavezno prekrijte cijelo zaraženo područje i lagano umasirajte kako bi se gel dobro upio.
 • Ponovite postupak prema uputama: Slijedite upute proizvođača kako biste odredili učestalost i trajanje tretmana. Generalno, preporučuje se upotreba Softisenil gela dva puta dnevno, ujutru i uveče, u određenom vremenskom periodu.
 • Operite ruke nakon upotrebe: Nakon nanošenja gela, operite ruke sapunom i vodom kako biste spriječili širenje gljivica na druge dijelove tijela.

Učinak primjene Softisenila

Pokazalo se da Softisenil gel daje sljedeće korisne rezultate u liječenju gljivičnih infekcija:

 • Eliminacija gljivica: Pokazalo se da redovna i odgovarajuća upotreba Softisenil gela efikasno eliminiše gljivice odgovorne za infekcije kože i noktiju.
 • Ublažavanje simptoma: Softisenil pomaže u ublažavanju simptoma povezanih s gljivičnim infekcijama, kao što su svrab, crvenilo, perutanje i nelagoda. Sastojci gela smiruju nadraženu kožu i smanjuju upalu.
 • Poboljšanje izgleda noktiju: Softisenil gel pomaže u poboljšanju izgleda noktiju zahvaćenih gljivičnim infekcijama. Pomaže u smanjenju zadebljanja, žutila i deformacije noktiju, promovirajući njihov zdrav izgled.
 • Sprečavanje širenja infekcije: Softisenil ne samo da leči postojeću infekciju, već i pomaže u sprečavanju njenog širenja na druge delove tela ili na druge ljude.
 • Vraćanje zdravlja kože i noktiju: Softisenil gel podržava regeneraciju oštećene kože i noktiju, pomažući im da se vrate zdravlje i normalan izgled.

>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<

Softisenil

Evo nekoliko mišljenja i komentara stvarnih korisnika sa foruma

“Želim podijeliti svoje iskustvo sa Softisenil gelom . Kao nastavnik, provodim dosta vremena u vlažnim, zatvorenim prostorijama, što povećava rizik od zaraze gljivičnim infekcijama. Prije nekoliko mjeseci primijetila sam da imam gljivičnu infekciju noktiju na nogama i bila sam jako zabrinuta. Probala sam nekoliko proizvoda bez uspjeha dok nisam otkrila Softisenil .

Od kada ga koristim, primijetio sam značajno poboljšanje. Moji nokti izgledaju mnogo zdravije i smanjeno im je zadebljanje. Osim toga, svrbež i crvenilo su potpuno nestali. Zaista sam zadovoljan rezultatima koje sam dobio.

Preporučio bih Softisenil svima koji se bore sa gljivičnim infekcijama. Lako se nanosi, brzo se upija i ne ostavlja mastan sloj. On je bio moj spasilac! Sada mogu sa sigurnošću da pokažem svoje sandale. hvala”

“Kao arhitekta, provodim duge sate na gradilištima, izložen vlazi i prljavštini. Prije nekog vremena počela sam primjećivati ​​gljivičnu infekciju na koži stopala. Probao sam nekoliko terapija, ali nijedna nije uspjela. Tada sam otkrila Softisenil gel i odlučila da ga isprobam.

Moram priznati da sam veoma impresioniran rezultatima. Softisenil gel se pokazao efikasnim u liječenju gljivične infekcije na mojim stopalima. Svrab i crvenilo su se značajno smanjili i moja koža je zdravija. Osim toga, nemasna konzistencija gela olakšava nanošenje i brzo se upija.

Toplo preporučujem Softisenil svima koji se bore sa gljivičnim infekcijama. Za mene je to bilo efikasno rješenje, a siguran sam da će biti i za druge. Ne gubite vrijeme na druge proizvode, vjerujte Softisenilu i dobit ćete iznenađujuće rezultate. hvala”

Softisenil , Cijena, zvanična web stranica proizvođača – popust, gdje kupiti

Trenutno, proizvođač Softisenil nudi 50% popusta na proizvod. Međutim, da biste obavili kupovinu, vrijedi posjetiti službenu web stranicu proizvođača, gdje možete naručiti online bez unosa promotivnog koda. Jednostavno ispunite obrazac za narudžbu na web stranici i menadžer će Vas kontaktirati.

>>>-50% Cijena – Službena stranica<<<

Komentiraj